AKTIVNOSTI

U Društvu provodimo aktivnosti kroz druženja članova u radionicama, obilaskom članova koji su teže pokretni i nepokretni. Od radionica provodimo kreativnu radionicu i psihološku radionicu.

Trogodišnji program usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom (2019-2021.), financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, omogućuje članovima sa najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta omogućuje usluga osobnog asistenta. Trenutno je u Program uključeno 6 korisnika.

Program Živimo s multiplom sklerozom bez izolacije (2017-2020.), financira se sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Putem programa zaposlene su 3 gerontodomaćice za područje Osijeka, Našica, Valpova, Belišća i donedavno Đakova. Pomoć u kući dostupna je teže pokretnim članovima i članovima starije životne dobi te im pomaže u svakodnevnom životu. Programom se stekla mogućnost stalnog održavanja kreativnih (radna terapija) radionica te radionica s psihologom. Isto tako, omogućene su aktivnosti plivanja na Gradskim bazenima, terapijskog jahanja te edukativnih radionica u suradnji sa raznim stručnjacima na teme koje zanimaju oboljele.

Kreativnu radionicu provodimo u višegodišnjoj suradnji sa Andreom Krišto gdje smo naučili mnoge zanimljive vještine kao npr. decoupage, oslikavanje svile, izrada aranžmana i nakita.

Psihološka radionica provodi se u suradnji s psihologom dr.sc. Damirom Marinić, gdje se kroz druženje i razgovor uči o unapređivanju komunikacije i funkcioniranju između članova uopće, načinima na koji nas bolest promijeni te kako s tim promjenama živjeti.

Od nedavno provodimo vježbe s fizioterapeutom, financirane programom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sredstvima tog programa zaposlili smo fizioterapeutkinju Anamariu Moritz koja s članovima vježba u dvorani Broadway (bivši Mercator) utorkom (18-19) i četvrtkom (10-11). Isto tako, provode se individualne vježbe, masaža i UZV po Seltzeru u prostorijama Društva.

Osnova svih naših aktivnosti u Društvu je zalaganje volontera i zaposlenih kako bi se život s ovom bolesti malo olakšao i na kratko možda zaboravilo na nju.